Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 21. septembris 06:23:50
Kultūra » Atklāj izstādi Dizains LV
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Atklāj izstādi Dizains LV
Autors: Laura Rence, fotogrāfs: BNA, Edijs Pālens, 01/10/2008 17:43


Dekoratīvās Mākslas un dizaina muzejā šodien informēja par gada notikumu Latvijas dizaina dzīvē - "Dizains. Nākotne. 2008"

Dekoratīvās Mākslas un dizaina muzejā šodien informēja par gada notikumu Latvijas dizaina dzīvē - "Dizains. Nākotne. 2008", kas ietver izstādes, seminārus un Dizaina Dienas, kā arī izstādes "Dizains LV" atklāšanu.

Izstādes DIZAINS LV mērķis ir Latvijas dizaina popularizēšana, sabiedrību izglītošana un dizaina vides aktivizēšana. Rādīt labākos produktus, kas šobrīd ir mūsu dizaina spožākie sasniegumi, rosināt sabiedrību novērtēt un dod priekšroku Latvijā radītam un ražotam produktam. Izstāde būs skatāma Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, no šī gada 1. līdz 19. oktobrim.

Dizaina informācijas centrs (DIC) pirms trim gadiem izveidoja projektu "Dizains. Nākotne." ar mērķi aktivizēt un veidot dizaina vidi Latvijā. Kopš šī brīža rīkotas gan Latvijas dizaina skolu un jauno dizaineru izstādes, kas 2007. gadā ieguva starptautiskās jauno dizaineru biennāles formu, gan aizsāktas Latvijas retrospektīvās dizaina izstādes (Gunāra Glūdiņa, VEF dizaina un Latvijā ražotajiem auto – 100), un iedibināta jauna tradīcija - Dizaina dienas, kurās līdzās dažādām norisēm izstādēm un prezentācijām notiek arī ar dizaina aktualitātēm un dizaina izglītību saistīti semināri un konferences.

Izstāde Dizains LV pārliecina, ka Latvijā ir gan ražotāji, gan dizaineri, un pie mums tiek radītas kvalitatīvas, ergonomiskas, ērtas, skaistas un mūsdienīgas lietas. Tajā pārstāvētie uzņēmumi ir augstas kvalitātes un veiksmīga dizaina zīmoli. Strādājot pie izstādes ekspozīcijas dizaina, Rūdolfs Bekičs radījis arī veiksmīgu grafisko identitāti. Izstādē tiks izmantoti dabīgie materiāli un apspēlējot nosaukumu „Dizains LV”, kā arī kā iedvesmas avotu izmantojot parastu priedes čiekuru, kas mūsu priekšstatos saistās Latvijas dabu, autors izveidojis oriģinālu izstādes logo.






























































































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu