Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 18. jūnijs 16:01:18
Uzņēmējdarbība » Dizaina ikona - Deivids Kārsons lasīs lekciju Rīgā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Dizaina ikona - Deivids Kārsons lasīs lekciju Rīgā
Autors: Elīna Kanela, 21/01/2008 15:32

Pēdējo divdesmit gadu pasaules ietekmīgākā grafiskā dizaina ikona, fotogrāfs un kinorežisors - Deivids Kārsons (David Carson) - pēc Latvian Art Director’s Club (LADC) ielūguma ieradīsies Rīgā, lai ceturtdien, 24.janvārī, lasītu lekciju un vadītu meistarklasi Latvijas labākajiem reklāmas un dizaina māksliniekiem.

Lekcijā “Graphic design after the end of print” Deivids Kārsons dalīsies savā pieredzē par grafiskā dizaina attīstību un prezentēs paša radītos zīmīgākos un pēdējā laika darbus.

Deivids Kārsons ir mūsdienu kultūras vizuālās komunikācijas virzītājspēks. Kārsons ar aktīvu darbību ir ietekmējis jauno dizaineru paaudzi un savu īpašo pieeju radījis jaunu dizaina virzienu. Pasaules slavenais dizaineris profesionālajā karjerā ir ieguvis vairāk nekā 170 starptautiskus apbalvojumus un viņa darbi ir atspoguļoti vairāk nekā 180 pasaules žurnālos un avīzēs.

Dizaineris ir arī četru grāmatu autors. Viņa pirmā grāmata “End of Print”, kas izdota 1995.gadā, ir pārdotākā grafiskā dizaina grāmata pasaulē. Kopumā pārdoti vairāk nekā 200 000 šīs grāmatas eksemplāru. Kārsons ir strādājis ar tādiem slaveniem klientiem kā Nine Inch Nails, Quiksilver, Giorgio Armani, CNN, Pepsi, American Airlines, Kodak, Ray Ban, Xerox, British Airways, Budweiser, Levis, MTV, Nations Bank, Nike, Sony, Mercedes Benz, Suzuki, Warner Bros un citiem.

Ar Deivida Kārsona vizīti LADC noslēdz pasaules slavenu grafisko dizaineru lekciju ciklu, kurā līdz šim piedalījušies Felipe Taborda (Felipe Taborda), Stefans Sagmeisters (Stefan Sagmeister), Jans Vilkers (Jan Wilker), Bobs Gils (Bob Gill), Filips Apeluā (Philippe Apeloig) un citi. Nākamais nozīmīgais LADC pasākums būs radošās izcilības trešais festivāls ADWARDS šā gada 12.-13.martā.

Masu mediju pārstāvjiem par iespēju piedalīties lekcijā un meistarklasē, kā arī intervēt Deividu Kārsonu, lūdzam sazināties ar Rolandu Puhovu, rakstot uz e-pastu rolands@mooz.lv vai zvanot pa tālruni 26156399.

Lekcija sākums 24.janvārī plkst. 10:00 kinoteātrī K.Suns, kur ieeja LADC biedriem ir Ls 20, pārējiem Ls 40. Savukārt meistarklase notiks Hotel Bergs plkst. 14:00, LADC biedriem ieeja Ls 40, pārējiem Ls 80.

Vairāk par Deividu Kārsonu - www.davidcarsondesign.com un dizainera darbiem - http://www.hillmancurtis.com/hc_web/film_video/source/carson.php


LADC,
Elīna Kanela
e: elina@adclub.lv, t: 26565652
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu